VARAUSEHDOT        
1. Yleistä

Näitä sopimusehtoja sovelletaan Asiakkaan ja RENTAVISTA:n välisessä lomahuoneistojen ja -talojen vuokrauksessa 1.1.2015 alkaen.

2. Varaus, sopimus, maksuehdot ja vuokralaisen velvollisuudet

Voitte varata loma-asuntonne puhelimitse, sähköpostitse tai lähettämällä varauspyynnön RENTAVISTA:n internet-sivuilla osoitteessa www.rentavista.fi.
 
Varauksen tehtyänne lähetämme ennakkomaksulaskun, jonka 1. maksuerä on 30-50 % koko vuokrasta ja se on maksettava 10 päivän kuluessa
varauksestanne (Barcelonan, Sevillan ja Lissabonin –kaupunkikohteissa 1. maksuerä erääntyy heti. AB JA OV –alkuisella kohdetunnuksella merkityissä kohteissa 3 vrk kuluessa varauksesta). Loppuosa on maksettava viimeistään 45 päivää ennen vuokrauksen alkua tai osassa kohteista paikan päällä avaimia noudettaessa. Jos vuokrajakson alkuun on vähemmän kuin 45 päivää on koko vuokra suoritettava heti.
Sopimus Teidän ja RENTAVISTA:n välillä astuu voimaan maksettuanne 1. maksuerän.
Tarkistakaa varausvahvistuksen / laskun tiedot. Mikäli nämä tiedot eroavat RENTAVISTA:n materiaaleissa olevista tiedoista hyväksytte ne maksamalla 1.maksuerän
, joka maksetaan laskulla/tilisiirtona tai luottokortilla: VISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD. Luottokortilla maksettaessa loppusummaan lisätään 2,50% käsittelykulut.


Jos 1. erää tai loppumaksua ei suoriteta viimeistään eräpäivänä, on RENTAVISTA:lla oikeus peruuttaa varaus. Peruutuksesta tulee aina ilmoittaa RENTAVISTA:lle
sähköpostitse.
Vuokran lisäksi veloitamme toimistokuluina 25 euroa / huoneisto/talo sekä mahdolliset erikseen mainitut loppusiivouskulut riippumatta vuokrajakson pituudesta.

Kohteissa veloitetaan kohteesta riippuen paikan päällä takuusumma 0-1500 eur/huoneisto/talo, joka palautetaan vuokra-ajan päätyttyä edellyttäen että huoneisto/talo on asianmukaisessa kunnossa. Takuusumman suuruus  mainitaan kyseisen kohteen tiedoissa. Jos asiakas luovuttaa loma-asunnon normaalista poikkeavaan aikaan, on avaimenhaltijalla oikeus palauttaa takuusumma jälkikäteen postiosoituksena. Vuokralainen on vastuussa kohteessa aiheuttamistaan vahingoista. Sattuneesta vahingosta on heti ilmoitettava avaimenhaltijalle. Vahinkojen korvaus voidaan pidättää takuusummasta. Loppusiivoukseen ei sisälly astioiden pesu eikä roskien vienti asunnosta. Näistä tulee vuokralaisen huolehtia ennen vuokratun kohteen luovutusta.
Vuokrakohteen vaihto ja vuokra-ajan muutos katsotaan aina peruutukseksi (ks. kohta 6). 

3. Vuokratosite

Lähetämme Teille vuokratositteen loppumaksulaskun yhteydessä tai viimeistään 4 viikkoa ennen vuokrajakson alkua. Vuokratositteessa on avaimenhaltijan yhteystiedot, lomahuoneiston osoite ja ajo-ohje avaimenhaltijan luokse. Huoneisto on käytössänne varauksen alkupäivänä kohteesta riippuen klo 16-17 alkaen. Avaimenhaltijan toimiston aukioloajat on ilmoitettu hinnastossa ja varaustositteessa. Saapuminen kohteeseen on mahdollista vain toimiston aukioloaikana, muina aikoina avainten noutomahdollisuutta ei voida taata. Rentavista ei ole vastuussa asiakkaan myöhästymisestä johtuvasta avainten noudon epäonnistumisesta eikä 1. yön tilapäisjärjestelyistä tai kustannuksista.

Lomahuoneisto luovutetaan lähtöpäivänä klo 10:een mennessä.
Vuokratositteessa annettua henkilömäärää ei saa ylittää.
Henkilömäärään lasketaan mukaan lapset, mutta osassa kohteista 2-vuotiaita tai nuorempia ei lasketa henkilömäärään. Avaimenhaltija voi kieltäytyä vastaanottamasta ylimääräisiä henkilöitä tai hän voi pyytää heistä lisämaksua.

4. Kohdetiedot ja hinnat

Hinnastossa on mainittu kohteen viikkovuokra ja mahdolliset erikseen veloitettavat lisämaksut. Lomahuoneistojen yleinen laatutaso ja sisustus vaihtelee kohteittain. Normaalikäytön mukaiset sähkö-, kaasu ja vesikulut kuuluvat vuokraan, jollei kohteen tiedoissa tai hinnastossa ole toisin mainittu. Loppusiivous on joissakin kohteissa eritelty omaksi kulukseen, joka lisätään laskussa vuokraan. Mahdollinen arvonlisävero ja turistivero on mainittu kohdetietiedoissa ja se maksetaan kohteessa avainten luovutuksen yhteydessä tai sen kuuluessa vuokraan on tämä mainittu ennakkomaksulaskussa.

Liinavaatteet kuuluvat vuokraan tai ne voi vuokrata paikan päällä avaimia noudettaessa. Jos liinavaatteista peritään lisämaksu se on mainittu hinnastossa. Pyyhkeet eivät useimmiten kuulu vuokraan. Huomioithan, että uima-altaat ovat joissakin kohteissa auki vain kesäsesonkiaikaan.

Huoneistojen vuokraan eivät sisälly wc-paperit, pesuaineet tms. taloustarvikkeet.

Vuokra-aika on sesonkiaikana yleensä 7 päivää ja kaupunkikohteissa minimi 3 vrk, mutta myös muu vuokra-aika on sesongin ulkopuolella mahdollinen. Kohteen palvelutarjonta saattaa vaihdella lomasesonkien ulkopuolella, esim. tietyt palvelut ovat poissa käytöstä.

5. Kohde- ja hintamuutokset

Jos kyseessä on RENTAVISTA:n puolelta huomattava sopimusmuutos, on asiakkaalla oikeus viikon päivän sisällä peruuttaa varaus, jolloin mahdolliset ennakkomaksut palautetaan. RENTAVISTAlla on oikeus hintamuutoksiin 21 päivää ennen vuokrauksen alkua, jos vuokraan vaikuttavat verot tai muut julkiset maksut tai valuuttakurssit muuttuvat. Jos hintaa korotetaan yli 10 %, on asiakkaalla oikeus peruuttaa varaus.

6. Peruutusehdot

Voitte peruuttaa varauksenne seuraavilla ehdoilla/peruutuskuluilla:
a) jos
peruutus tehdään viimeistään 45 päivää ennen vuokrauksen alkua veloitamme 40 % vuokrasta. (Barcelonan, Sevillan ja Lissabonin kaupunkikohteissa 1. maksuerää ei palauteta peruutuksen sattuessa.)
b) jos peruutus tehdään 30-44 päivää ennen vuokrauksen alkua veloitamme 65 % vuokrasta,
c) jos peruutus tehdään 15-29 päivää ennen vuokrauksen alkua veloitamme 85 % vuokrasta,
d) jos peruutus tehdään 14 päivää ennen vuokrauksen alkua tai myöhemmin, veloitamme koko vuokran. Peruutus on tehty kun tieto siitä saapuu RENTAVISTA:an
Jos asiakas ei saavu kohteeseen sovittuun ajankohtaan mennessä
ei asiakkaalla ole oikeutta vuokran palautukseen.
Vuokrakohteen vaihto ja vuokra-ajan muutos katsotaan aina peruutukseksi. Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa matkavakuutuksen, joka korvaa äkillisen matkan peruuntumisen asiakkaan puolelta.

7. Sopimusmuutokset RENTAVISTA:n puolelta

RENTAVISTAlla on oikeus peruuttaa sopimus ennen vuokrauksen alkua, jos ennalta odottamattomat syyt estävät vuokrakohteen luovutuksen. Tällöin jo suoritetut maksut palautetaan.

8. Reklamaatiot, korvausvaatimukset

Jos huoneisto ei ole asiakkaan sen käyttöön saatuaan asianmukaisessa kunnossa tai asiakas havaitsee huoneistossa puutteita vuokra-aikana, on siitä ilmoitettava heti avaimet luovuttaneelle toimistolle. Jos puute on merkittävä eikä sitä voida korjata kohtuullisen ajan kuluessa, on siitä ilmoitettava RENTAVISTA:an, jolloin asiakkaalle yritetään löytää samantasoinen, korvaava loma-asunto. Jos tämä ei ole mahdollista tai asiakas kieltäytyy objektiivisesti tärkeistä syistä, niin RENTAVISTA korvaa mahdollisen arvon vähennyksen. Jos vuokralainen ei ilmoita havaitsemiaan puutteita heti avaimenhaltijalle tai RENTAVISTAn toimistoon, katsotaan vuokrakohteen olevan sopimuksen mukaisessa kunnossa.
RENTAVISTA ei vastaa vuokralaisen tai hänen mukanaan olevien henkilöiden tekemistä tai heidän aiheuttamista vahingoista tai puutteista
lomahuoneistossa/-talossa tai sen ympäristössä.

RENTAVISTA ei vastaa kohteen tai asiakkaan vahingoista tai menetyksistä, joihin syynä on ollut  murto tai muu rikollinen toiminta. Mahdolliset korvausvaatimukset on tehtävä kirjallisina RENTAVISTA:an kuukauden sisällä vuokrauksen päätyttyä Jos asiakas ja RENTAVISTA eivät pääse yhteisymmärrykseen esimerkiksi sopimuksen tulkinnasta tai korvauksen määrästä, asiakas voi saattaa asian kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi.

(c) RENTAVISTA 2002-2015 , Oikeudet muutoksiin pidätetään.